Laddstation

Ladda gratis och miljövänligt

Hösten 2010 invigde vi  kommunens första laddstation för elfordon. Teknikutvecklingen inom detta område går fort och tillgången till möjliga laddstationer är viktig för att främja elfordonsutvecklingen i kommunen. Därför har vi investerat i en ny laddstation där det endast tar 20 minuter att tanka fullt mot tidigare 6-8 timmar.

Vår nya laddstation laddar på med 50 kilowatt, vilket betyder att det tar 20 minuter att fylla en helt urladdad bil till 80 % men – bilen bestämmer. En mindre modern elbil är inte alltid utrustad för att ta emot de här effekterna. Den nya stolpen finns på plats vid vårt huvudkontor på Baldersgatan 12 och det är nu möjligt att ladda två bilar samtidigt. Stationen får användas av alla och Norrtälje Energi bjuder på laddningen.

Vi ser satsningen som en investering i miljö och kunskap

– Varenda bilmärke med självaktning tar fram attraktiva elbilsmodeller eller laddhybrider som även är utrustade med bensinmotor. Om utvecklingen tar fart på allvar behöver vi undersöka hur vårt elnät påverkas samtidigt som vi ska kunna ge råd till andra som vill sätta upp laddstationer, säger Christer Toftgård (chef Plan och Projekt).

Januari till och med augusti 2016 tankade 761 bilar gratis vid vår laddstation med en medelfyllning på 36%. Tillsammans blir det 310 timmar och bilarna har därmed kört ungefär 4 302 mil på miljövänlig el. Totalt har vi bjudit naturen och elbilskunderna på 5 200 kWh.
Härliga siffror tycker vi – tillströmningen har inneburit att vi fått sätta en maxgräns för tankning på 1 timme/gång för att undvika kö.

 

Vänta en stund medan jag funderar..

Jag hittade tyvärr inte något bra svar..

Du kan prova följande

  • Söka på hela vår site genom att klicka här
  • Kontakta oss, du hittar all vår information här

Hej jag heter Monica!

Ställ din fråga här så ska jag försöka svara på den.

Mina sidor